Üyelerimizden Seçmeler

Haberi Gönderen:

5. KalDer BURSA  ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI SONUÇLANDI

5. KalDer BURSA ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI SONUÇLANDI

Anadolu Karikatürcüler Derneği ile Kalde Bursa 'nın bu yıl uluslararası olarak ikincisini gerçekleştirdiği karikatür yarışması endonezyadan Abdul Arif'in birinciliği ile sonuçlandı.
5. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması “Dönüşümü Yönetmek” başlığı ile 30 Ekim 2017’de kamuoyuna ve sanatseverlere duyurulmuştu. Duyurunun ardından yarışmaya 43 ülkeden, 262 sanatçıdan, toplam 607 karikatür geldi. 19 Ocak 2018 tarihinde yapılan ön jüri toplantısında 112 eser ön elemeyi geçti. Karikatürlerin KalDer Bursa sosyal medya hesabında yayınlanmasıyla benzer ve kopya itirazları doğrultusunda 3 itiraz başvurusu geldi, 2 karikatür elendi. Son finale 110 karikatürün kalmasının ardından jüri 09 Şubat 2018 tarihinde toplanarak değerlendirmesini yaptı. Gizli oylama sonucu yarışmada ödül almaya hak kazanan karikatürler belirlendi. Jüri ödül almaya hak kazananlar sanatçıları açıkladı:

Birincilik ödülü: Abdul Arif - Endonezya
İkincilik ödülü: Vladimir Kazanevsky - Ukrayna